Akademi P06

Brons i F24 Invitational

Publicerad 2020-10-21 14:30
Img 0462
En stark prestation i Kristinehamn ledde till tredjeplatsen bland 16 starka lag, även om det med lite tur kunde slutat ännu bättre!

Efter avresa fredag morgon från sportfältet och lunchstopp på Lekhyttan, så inledde vi gruppspelet på fredag eftermiddag mot FC Kallfors. En motståndare vi mötte på Sportfältet i Stockholmstolvan i augusti (vinst 6-3) och som vi därför hade ganska bra koll på. Vi tar tag i taktpinnen från början och efter en fin genomskärare av Enki kan Hjalle spela snett inåt till Isaac som säkert placerar in bollen i bortre hörnet. En kort stund senare rivs Navve ner och Isaac sätter 2-0 från straffpunkten. Kanske blir vi lite för självsäkra nu och tappar intensiteten i spelet. I denna cup med enbart hög kvalitet så blir man lätt straffade då och mycket riktigt så reducerar Kallfors med två minuter kvar. Blir nervöst i slutet med en Kallfors-hörna det sista som händer men killarna rider ut stormen.

Match 2 spelades kl 21:20 mot skånska Kvarnby IK. En ny bekantskap och ett lag som nämndes bland favoriterna i turneringen efter mycket starka resultat under året. Vi går in med en helt ny startelva i denna match och det är pigga ben! Matcherna på 1*35 är så pass korta så man har inte råd att ge bort något i onödan..vilket vi heller inte gör. Kvarnby skapar väl egentligen bara ett par halvchanser på hela matchen medan vi har några som är farliga innan segermålet kommer efter 17 minuter. I andravågen efter hörna slår Joel ett bra inlägg som målvakten inte kan hålla och Noel lyckas peta bak bollen till en fristående Philip som tunnlar siste back in i mål! Skön seger med 1-0 och nu har vi satt oss i ett bra läge inför sista matchen mot Tyresö.

Lördag kl 12 och trots full pott efter två matcher är det fortfarande risk för 3:e plats i gruppen om vi förlorar mot Tyresö. Tyvärr verkar vi lite tagna av stundens allvar och Tyresö tar chansen. 0-1 på nick efter inlägg och vi är lite paralyserade. 0-2 hänger i luften men på något sätt lyckas killarna repa mod sista 5-10 minuterna. Rille kommer in med ny energi och kan driva fram och slå en fin boll i djupet där Navve kommer farande och lyckas peta bollen under målvakten, tycks komma lite ur vinkel men mycket skickligt kan han ändå borra in den i bortre hörnet. Vild glädje både bland spelare och publik! I sista minuten får vi sedan en straff som Isaac återigen förvaltar kyligt. Seger 2-1 och därmed är gruppsegern och A-slutspelet klart. Smolk i glädjebägaren dock att Enki ådragit sig en spricka i armen under matchen och blir borta resten av cupen och ett antal veckor framåt.

Dags för spel om platserna 1-4 och vi inleder mot IFK Haninge, som imponerat stort i sista gruppspelsmatchen mot Hässleholm med seger 6-1. Vi gör rakt igenom en kanonmatch och Noel gör ett hattrick! Vårt försvar med Charlie, Simpa bakom balansen Lucas och inverterade ytterbackarna Simon T och Rille gör det svårt för Haninge att skapa något.

Kvällsmatch mot IFK Stocksund som hittills vunnit samtliga sina fyra matcher med 9-1 i målskillnad. Ny elva för oss igen, förutom Rille som ersätter skadade Enki. Återigen en bra start av oss och vi har bollinnehavet plus att vi skapar målchanser. Hugo och Felix är väldigt stabila bakåt och Emil sköter balansrollen på ett väldigt bra sätt. Fyra minuter in i andra halvlek (2*18 min i slutspelet) kommer till slut utdelningen när Lelle får på en drömträff från 25 meter lågt in vid målvaktens vänstra stolpen. Vi är sedan ytterst nära att göra 2-0 med fem minuter kvar när Noel (som kommit in på mitten i andra) spelar snett inåt bakåt till Onur som skjuter direkt från tre meter. Målvakten lyckas rädda med yttersta tåspetsen...så nära ett riktigt guldläge. Istället i anfallet efter får Stockan en frispark som språngnickas in mycket snyggt och otagbart för Filip. Otroligt tungt då det var Stocksunds första farliga chans på hela matchen. I slutet kommer Noel förbi sin back i straffområdet och blir kapad och helt ur balans men ingen straff. Matchen till straffar och det är mycket bra straffar allihop, även om Filip är riktigt nära på ett par st. I tur och ordning sätter Felix, Isaac, Emil, Hugo och Simme sina straffar. Tyvärr går vår sjätte straff i underkant av ribban och Stocksund vinner med 7-6. Riktigt tungt såklart när vi varit så nära och även spel- och chansmässigt borde vunnit denna match.

Vi har fortfarande chans på guldet inför sista matchen mot Boo (men behöver då hjälp av Haninge). Tyvärr lyckas Boo med sin höga press störa oss ordentligt samtidigt som vi kanske spelar lite väl naivt. Boo vinner rättvist med 4-1 och vi får därför nöja oss med bronset.

Totalt sett är det en fantastiskt bra genomförd turnering vi gör. Stenhård konkurrens där erkänt duktiga lag som Dalkurd, BP, HTFF etc till och med missar B-slutspelet. Och vi gör det med 22 killar där alla får spela lika mycket. Som grädde på moset erhåller vi (bröderna Leal) även pris för bästa ledarteam! Vi säger även grattis till Rille som blev uttagen av cupledningen till drömelvan.


Md img 0442
Md img 0486
Md img 0466
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub