Akademi P06

Silver i Linköping

Publicerad 2020-01-28 15:11
723357e8 d00d 42f4 933a 39b94b056923
I lagets första cup så blev det till slut en lite snöplig silverplats. Vi förlorar finalen på straffar efter 1-1 vid full tid.

Efter mängder av missade chanser första 20 minuterna mot Sörskogen i första matchen så lossnade det rejält i andra halvlek och vi kunde gå ifrån till 7-1.

I andra matchen mot hemmalaget Stångebro United blev vi nog lite överraskade över deras extremt snabba och farliga omställningar. Vi har bollinnehavet till stor del men ibland hjälper inte det...förlust med 1-5 sved!

Revanschsugna killar mot IK Östria Lambohov i sista gruppspelsmatchen. Seger var ett måste för att ta sig till A-slutspel. Full fart från början och mål redan efter 32 sekunder. Stundtals mycket fin fotboll och segersiffrorna blev 6-2.

Dag 2 och semifinal mot våra kompisar i Sportfältet. Efter 30 sekunder så har Sportfältet sin bästa chans i matchen, men Filip räddar till hörna. Sedan tar vi över mer och mer och går till halvtidsvila med 4-0. Andra halvlek spelas mer eller mindre av och matchen slutar 5-0.

I finalen skulle vi få chans till revansch mot Stångebro. Lite mer avvaktande spel än i gruppspelet då vi inte villa åka på samma omställningar. Kändes som första målet skulle bli viktigt. Tyvärr gör Stångebro mål på en frispark efter 18 minuter. I andra halvlek känns det som vi sakta maler ner motståndarna med tålmodigt spel, dock tyvärr utan att skapa några rejäla målchanser. Vi borde haft en straff i mitten av halvleken men domaren såg tydligen inte knuffen i ryggen på vår kille. Så till slut med knappt tre minuter kvar så kan vi kvittera efter att ha lyft in bollar i straffområdet och i röran blir det öppet mål för Noel.

Straffläggningen på endast tre omgångar slutar tyvärr med förlust, men killarna ska ha all heder av sin första turnering tillsammans. Stångebro är ett duktigt lag och bara att gratulera dom till seger i sin egen turnering.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub